top of page

Valmennus

Kokonaisvaltaisessa hyvinvointivalmennuksessa huomioidaan kaikki hyvinvoinnin osa-alueet: työ/elämäntehtävä, fyysinen, henkinen, emotionaalinen, psyykkinen, sosiaalinen/kulttuurinen/ympäristö. Ensimmäisellä tapaamisella kartoitetaan asiakkaan elämäntilannetta. Keskustellaan mm. siitä, elääkö valmennettava arvojensa mukaista elämää. Mitkä muutokset olisivat hänen mielestään tarpeen ja mitä hän olisi itse valmis tekemään niiden toteutumisen eteen. Asiakas saa asettaa itselleen tavoitteita, joiden pohjalta hänelle laaditaan toimintasuunnitelma. Sitten muutoksia voi vähitellen lähteä toteuttamaan arkielämässä.

​

Tärkeintä hyvinvointivalmennuksessa on opetella olemaan tietoinen omasta itsestä. "Kuka minä olen ja mitä haluan tältä elämältä?" Kun ihminen on tietoinen omista arvoistaan, tarpeistaan, tunteistaan ja toiveistaan, vasta silloin hän on valmis todelliseen muutokseen ja halukas tekemään konkreettisia tekoja kohti sitä, mitä sydämessään elämältä haluaa.

 

IMG_2020.jpg

Tärkeimpiä valmennusmenetelmiä ovat keskustelu ja erilaiset läsnäolo-, mielikuva- ja tietoisuusharjoitukset. Hyödynnän myös luovia menetelmiä kuten kuvataidetta ja askartelua. Musiikilla on myös tärkeä rooli valmennuksessa. Valmennustapaamiset onnistuvat esim. luonnossa kävellen. Voimme myös miettiä yhdessä sopivan paikan tapaamiselle tai valmennus voi tapahtua etäyhteyksin esim. Meetin tai Teamsin kautta.

IMG_1957.JPG
bottom of page